Játékfilm

A kis utazás

Történetünk 1980 körül játszódik, amikor a Lewis és a Coca-Cola már bejött Magyarországra, de még állt a berlini fal.
Egy vidéki kisvárosban zajlik a megszokott élet. A középiskolában - miközben a tesitanár a férjezett fizika tanárnőt szeretgeti a szertárban- a fiúk a csajokról dumálnak, a csajok a pasikról. A wc-ben cigiznek, elbliccelik a tanulmányi vetélkedőt, a hét végén a családdal lemossák a féltve őrzött autót, végighallgatják a szigorú családapák szentbeszédeit a lakótelepi konyhákban, miközben szerelmesek, és máshol jár az eszük.
És akkor jön a telefon, hogy egy osztályt ki kell utaztatni a Német Demokratikus Köztársaságba, csere építőtáborba.
A 3.b jó ötletnek tűnik…


Our story takes place around 1980, when Coca Cola and Lewis had already come to Hungary and the Berlin Wall was still standing.
A small town has its ordinary life. In a high scool – while the gym teacher is making love to the married physics teacher – guys talk about girls ang girls talk about guys. They smoke in the toilet, never prepare for inter-scool competitions, wash the family car on weekends and listen to the endless warning of their fathers in the kitchen while they’re thinking about how much they’re in love.
Then a phone call comes: a class has to take a trip to the German Democratic Republic. The class 3/b seems to be a good idea…A forgatásról Káldy László készített werkfilmet.

Káldy László

Címe:
Szerintem jól csináljuk, Laci!
Megtekinthető itt.

Szolgálati közlemény
A kis utazás fesztivál.


Szentes 2010. 09. 23.

Infók itt.